tisdag 14 juni 2011

Sveriges största dass !!?

Är det så illa som författaren menar? Svea hovrätt Filial ?
Riksdags-hus eller?
Någon gång måste väl även vi svenskar inse hur illa ställt det är i detta "Jättedass" kallat riksdass-huset. Vi har nu, under senare tid kunnat få upp delar av sanningarna på bordet och då gäller det våra "förtroendevaldas" arvoden. Det man hör och ser tror man ju inte är sant, tyvärr kan jag endast utifrån eget perspektiv och erfarenheter konstatera att det som nu framkommit om riksdagsledamöternas arvoden, länk är en liten del i allt ryggdunkande som förekommer under demokratins täckmantel. Samtliga dessa så kallade förtroendevalda har deltagit i besluten om sina egna förmåner allt ifrån Toblerone till gigantiska pensioner. Tyvärr genomsyras vårt rättssystem av politiker i nämndemannakårerna som alla har genomgående samma skolning i de politiska leden.


Tyvärr räcker inte arvodena till alla gånger för dessa så arma människor och då tar man till mutgreppen som inte sällan närmar sig Povel Ramels nummer, länk: "Karl Nilsson, Det prima virket lägger jag för mig".


Oavsett dömd eller inte; Vem tror att en parti- eller politikerkamrat, oavsett partifärg kommer att bli dömd enligt den praxis som man själv har varit med om att skapa? Då menar jag i relation till en "vanlig" svensk medborgare.


Nåja nog om detta. Vad som är viktigare är att vi vanliga människor engagerar oss och uppmärksammar det som händer över våra huvuden och runt omkring oss. Vi måste även förstå att det inte "bara" är de länder som passar oss att säga: Dom är ju korrupta! Vi måste inse att Sverige av idag, inte är bättre än något annat land på denna jord. I Italien led åtminstone till min stora glädje Berlusconi ett svidande nederlag. Men frågan återstår: Måste det gå lika långt i Sverige innan vi inser vad som håller på att hända med vårt en gång så vackra land? Jag menar utifrån perspektivet att skönheten även skall ses inifrån. Ha nu en bra midsommar med många blommor av alla dess färger under huvudkudden. Jan Dolk
Ps Det är aldrig roligt att medege att man har blivit lurad!