lördag 28 april 2012

Politisk pengatvätt! ?

Tvättar våra politiska partier pengar åt en alltmer ökande ekonomisk brottslighet? Det senaste halvårets allt mer inflammerade debatt beträffande de politiska stöden från företag, organisationer och privatpersoner har förhoppningsvis nu nått sin kulmen. Varför skall det vara så svårt att för politiska partier redovisa inkommande medel, om man nu har så rent mjöl i påsen som man som politiker oftast hävdar. Heder åt Anne-Marie Pålsson som tidigt vågade ta ställning! länk För något år sedan hade jag anledning att inom min kommun skriva en hel del om den Moderata lögnen. Några Moderata ledare inom vår kommun önskade då att jag skulle ljuga till förmån för den dåvarande Moderate ledaren. Fortsättning vet vi idag. Jag är dock orolig över den förändring som innebär att den "vanlige" medborgaren inte får ta del av eller rent utav delta i beslutsprocessen om eventuella och stora förändringar inom våra kommuner och landsgränser. 
PS Min vän Bänke som alltid är lite klok ringde mig i lördags och sa"Nu rö Janne ska vi lösa melodikrysset och låta politikerna lösa resten och vi skall ta´t lugnt och bara vara". Janne Du hörde väl de där om kattungarna som föddes som Moderater men efter fjorton dagar var dom socialdemokrater, ty då hade dom fått upp ögonen." Svar till Berndte; Men sosse Bänke? Var det så mycket bättre på den tiden" Bänkes svar; "Nä men i alla fall."
Senast hänt är att Moderaterna ändrat sig beträffande partibidragen och sedan har vi det här med Sofia Arkelsten som är uppsagd. Vad skall komma härnäst?