lördag 24 mars 2012

Tre sköna juveler!!Tre sköna juveler under samma täcke!!Tre sköna juveler!! Korruptionen i Sverige Har fått ansikten!! Ibland tror man inte att det är sant det man ser och hör. Igår när jag slog på TV 4 såg jag en gammal man vår tidigare finansminister Kjell- Olof Feldt,länk sittande i rutan och flirta med Antonia Ax: Jonsson, nu är han ju inte ensam om att ha flirtat med en av sveriges största ekobrottslingar. 1995 lyckades hon ju tillika flirta till sig några miljarder av dåvarande näringsminister Per Westerberg.

Som ledande bolagsdirektör inom svensk livsmedelshandel kan vi konstatera att detta flirtande har kostat svenska skattebetalare och konsumenter miljardtals kronor i överpriser på sina matvaror. Det var inte nog med berömmen som gamle finansministern Feltdt överöste familjen Ax:Jonsson med. Sorgligt att han inte är mer påläst, inte ett ord nämndes om hennes fifflanden på vår matmarknad och ej heller om hennes fastighetsaffärer hos Stadsmissionen. Lyckligtvis fick denna utmålade Moder Theresa lämna styrelsen i Stadsmissionen, men dock andra påföljder uteblev. Jag och många med mig som internationellt arbetat för en öppnare marknad inom framför allt vår livsmedelshandel, förstår nu hur Ax:foods korrumperande lobbyingverksamhet fungerat. Inte illa både finansministrar och och näringsministrar har gett sitt gillande till denna kartellverksamhet. Det framgick mycket tydligt i gårdagens morgonprogram i TV 4. Det är ju trots allt "tur" att vi har en Janne Josephsson som är som en nål i rumpan på Sveriges myglande befolkning oavsett om det gäller handel eller fastighetsmarknad är han framme, så även i fallet Stads-missionen med Antonia i spettsen. Numer tror jag på Stadsmissionen, vi skall ju inte glömma att det trots allt finns människor som bryr sig om människor. Jag är och var inte så lättflirtad Antonia. Men frågan är hur Du även fick ekobrottsdirektörer inom våra förvaltningar att blunda.

Idag lyssnade jag på radion om konkursade bolag som fifflar med lönegarantier,länk inte sällan är de kopplade till Hells Angels som alltför ofta tillåts härja fritt! Nu är det ju inte bara Hells Angels som tycks få härja fritt! Tyvärr förekommer likartade brott inne i finrummen, brott som strider mot svensk konkurenslagstiftning och inte sällan innebär hot mot konkurenter. Nu kan vi åter konstatera att företag exempelvis Nordstijernan placerar sina vinster utomlands för att undvika beskattning i Sverige Nordstijernan med rötter inom Ax:Jonssongruppen en kultur som Antonia Ax:Jonsson försökte koppla till Stasdsmissionen, när det begav sig. Som tur var blev hon som skrivet ovan ikappsprungen av Janne Josephsson i TV,s uppdrag granskning. Vad Hells Angels står för det vet svenska folket.

Vad Axfood står för? har forfarande inte blivit kartlagt av berörda myndigheter, ett företag som kostat medborgare och skattebetalare milljardtals kronor. Nåja vi vet ju även hur marknader inom åldringsvården skänks bort till familjen Borelius. En familj nära kopplad till Moderaternas toppskickt. En familj som gärna tar ut sina pengar på skatteparadiset Caymanöarna. Vi kan ju härmed då även konstatera att vår politikerkår inte är så mycket bättre än vår tjänstamannakår inom ekobrottsförvaltningen.HälsarJan Dolk

PS.

Bänke från Bänken meddelar att även han har fått en bok utgiven till sin ära. Jag lovar att den boken är ärligare. Bänke säger: Den är bara på fyrtio sidor, men å andra sidan står det inte så mycket skit i den. Tänkvärt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar