måndag 9 maj 2011

Den svenska korruptionen!

Hur vi än vrider och vänder på det, så börjar det här.!

Korruption, länk. Detta försmädliga ord som vi svenskar inte vill känna till. I och med en TV-serie vid namn Svinarp har debatten kommit igång på riktigt.

Tyvärr är det nog så att debatten ligger långt efter sanningen. emedan korruptionen även i Sverige har utvecklats till en mycket sofistikerad del i maktapparaten även i vårt vackra land.

Jag vågar rent av säga att vi är ett förgångsland inom det korrupta.

Korruptionen i Sverige är ingen ny företeelse, tråkigt är att så många människor skall råka illa ut innan det händer något! Om det händer något? Korruptionen ligger väl inbakad i den svenska maktstrukturen. Tyvärr är det så att medan våra myndigheter mycket nitiskt granskar och förföljer den lilla vanliga människan kan vi konstatera att de stora bovarna kommer undan eller rent ut av understöds av våra maktmänniskor.

Exemplen är många, under årtionden har det svenska samhället besudlats med fega och korrupta politiker, se tidigare inlägg. Jag menar dessvärre att erfarenheten även visar att denna sjukdom även smittat av sig till ledande människor inom våra förvaltningar, verk och domstolar. I domstolar där det sitter politiskt valda nämndemän som skall döma i "sina" egna system, inte sällan t o m döma sig själva, naturligtvis beronde av vilken moral man har. Det är inte alltid man anmäler jäv när målet rör det egna reviret.

Tänk er själva att det både inom polis- och skattebrottsväsendet förekommer korruption. Korruptionen går inte sällan ut på att man blir uppmanad att hålla tyst. Det är katten på råttan, råttan på repet i oavbruten följd och ingen vågar säga ifrån. Jag vill inte vara oförskämd nog att nämna några namn men dom finns där.

Vårt eget "rabattvarus" som Högsta Domstolen kallas i folkmun, måste ju även den ifrågasättas i detta korruptionens tidevarv.

Hur kan man begära att mannen på gatan skall ha respekt för vår lagstiftning och regelverk? När dessutom vår tredje statsmakt, media inte tycker att det är värt att skriva om, då är det riktigt illa.

Ha nu en bra dag. Söndag, kanske dags att gå i kyrkan.

Jan Dolk

PS

Tro inte att korruptionen uppfanns av en Italienare.

1 kommentar:

  1. Korruptionens omfattning i Sverige uppdagas mer och mer..här är ett skräckexempel på homogen korruption i alla inblandade led och en omfattande rättsröta.

    http://www.totalskandal.se

    SvaraRadera