fredag 12 november 2010

Hemlös/taklös eller inte?

Via min dator har jag möjlighet att nå ut med mina budskap, om nu någon vågar eller vill lyssna? Sanningen kan ibland vara jobbig?Tänka sig!
En god vän till mig tillikaledes fullmäktigeledamot försökte i torsdags förmå folk i vår omgivning att tro att det inte finns några hemlösa eller uteliggare i Värmdö.
I sammanhanget skall man inte tala politik, så vi undvek detta.
Vänskap frestar på.
Ibland kan man ju frestas med en och annan bjuden karamell och till och med ta en, dock får det inte lända till att man faller för just det där som kallas vänskapskorruption.
Sanningen är den att när denne godtrogne man sa detta till mig, hade jag två och en halv vecka innan måst ringa socialjouren och ambulans för att ta hand om en av dessa människor som saknar tak över huvudet och ett eget hem alltså en sådan som egentligen inte finns i vår kommun.
Tillfället var inte anpassat för att ta denna diskussion då, men jag kan inte låta bli att så här i efterhand göra denna betraktelse av att naiviteten kan nå människors hjärtan via lögnen.
Själv har jag haft förmånen att träffa Nicklas Anram en präst i S:ta Claras församling i Stockholm som arbetar just med focusuteliggarnas situation i Stockholm. Låt oss kalla detta ett symtom som även spridit sig till Värmdö och som vi genom ökad förståelse samt kunskap kan motverka.
Nu vet ju jag att min vän är mycket envis av sig och naturligvis menar han således att han även fortsättningsvis och i all välmening har rätt i sin analys.
Faktum är att han befinner sig i en situation så att han kan kontrollera min utsago.
Jag hoppas naturligvis att det även blir gjort.
Ta nu hand om varandra och inte bara er själva
Jan Dolk
PS
"Alla vet att Jeppe super men ingen vill förstå varför"

2 kommentarer:

 1. Naiviteten når aldrig hjärtat via lögnen, inte ens hjärnan når den, bara läpparna.
  Förnekar man tillräckligt envetet så försvinner nog det man inte förmår att se.

  SvaraRadera
 2. Hej Kenneth,
  även jag kan tycka att Du har rätt, men det gör ju inte saken bättre.
  Ha det nu så bra
  Jan Dolk

  SvaraRadera