tisdag 7 augusti 2012

Stormen före Lugnet-Tillväxtverket


Lugnet före stormen: Tillväxtverk och Ekobrotts myndighet.
Det är väl inte så konstigt att generaldirektörer Hit och Dit förskingrar både egnas och andras pengar eftersom uppdragsgivaren Staten d v s politikerna inte är ett dugg bättre. Ordning kräver goda föredömen. Det är inte alltför länge sedan som ekobrotts roteln festade upp milliontals kronor i samma anda och i samma lokal alltså på Grands.
Vi får inte bli alltför förvånade över denna svenska utveckling med tanke på de människor som nu regerar i vårt Rikdasshus.
Något parti borde kunna ta ansvaret till garanti för svenska folket att slippa denna utveckling av vår egen korruption. Personligen ser jag gärna att Kristdemokraterna blir detta parti. Partiet har här haft flera goda förebilder som exempelvis Peter Althin, Rolf Åbjörnsson och Anders Wijkman för att ta några exempel.
Men för att ta ställning i denna fråga, krävs mod eftersom det verkar som fler och fler av våra medborgare godtar den ökande anarkin och risken blir väl då att man blir impopulär baland de stora massorna..
Frågan för mig blir; varför inte ekobrottsmyndigheter och andra fiskaliteter reagerar kraftigare mot påpekad eko- och övrig brottslighet? Nivåerna ligger inte sällan högst upp inom vårt politiska system och tillika näringsliv.
Det kan väl inte vara så att brottslingarna i vårt land betalar myndighetspersoner för att dessa skall underlåta att lägga sig i deras många gånger miljard brottslighet. Tyvärr kan vi även kostatera att även våldsbrotten alltför ofta lämnas outredda eller läggs på hyllan med försvar att resurser saknas.
Resurser saknas naturligtvis eftersom de bl a tyck förbrukas på stora tillställningar för redan privelegierad personal. En som vet mer om detta bör vara Göran Berglund på ekobrottsroteln eller varför inte lämna frågan Riksrevisionen eller Högsta domstolen. Dessa myndigheter skall ju stå för vårt folks rättssäkerhet.
Nej i stället ökar antalet rättshaverister i vårt land det vill säga människor som har rätt, men tyvärr inte får rätt i detta myglarnas paradis.

Hälsar
Jan Dolk
Bänke från Bänken
Min vän Bänke landsflyktig Stockholmare är en riktig hejare, enligt uppgift så tillhandahålls Mercedesbilar för vissa av politikerna i "hans" kommun. Inte illa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar