tisdag 9 oktober 2012

PANAXIA (Eländet tystas)

PANAXIA ger nu Göran Berglunds kollegor på ekobrottsmyndigheten en möjlighet till arbete, eller skall även denna skandal tystas. Sverige är ett fantastiskt land på många sätt eller kanske man skall säga har varit.
Numer tycks pendeln ha svängt över till brottslighetens fördel, i hopp om att detta skall skapa nya jobb, med andra ord det spelar ingen roll längre hur man tjänar sina pengar, huvudsaken är att man tjänar pengar att vara brottsling har blivit ett "seriöst" alternativ till arbete. Hur skall man annars tolka myndigheternas flathet inför den enormt ökade ekobrottsligheten? Det går inte längre att enbart ta upp fall som Hells Angels eller andra liknande sammanslutningar ej heller hjälper det med Rot och Rut och allehanda momssänkningar, där de inte gör någon verkan.
Dags att gå in i de ekonomiska "finrummen"? Jag menar då hela vårt korrumperade bankväsen som inte sällan är knutna till en än mer korrumperad företagarvärld som oftast har sina mantalsskrivningsorter i skatteparadis.
Allt för få företagare har haft tillgång till olika regeringars gräddfiler i jakten på den svenska marknaden.
Med lite tankeskärpa kan vi ju konstatera att i vårt lilla land Sverige har det givigts möjligheter för storföretag att både bilda karteller samt har många genom sin betydelse blivit särbehandlade av konkurensverk och marknadsdomstol på bekostnad  av just marknaden, symtomet skall då ses i jämförelse mad andra både större och mindre länder. De är vi som vanliga medborgare och konsumenter som drabbas av den indolens som våra "fiskaliteter" visar.
En skam vilar över den svenska rättsstaten.

Jan Dolk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar