fredag 30 november 2012

En skola är mer än en läroplats

Hemmesta skolan en modern skärgårdsskola.
En skola är mer än en läroplats!
En skola är även ett kulturellt centrum för en bygds barn och ungdomar. Våra skolor utgör en livsnerv över generationsgränser vilket även innebär en kontinuitet i vårt hembygds skol- och utbildningsarbete.
Ta bort skolan så dör bygden! Lyder en devis.
Det är olyckligt att vår koalition väljer att sänka skatten med fem öre samtidigt som man lägger ned skolverksamheter. Kristdemokraterna har tydligen en annan uppfattning än sina koalitionskamrater och tycker dessutom att det är mindre lyckat att satsa på ett projekt Cirkus Cirkör som endast i utredningskostnader, skulle innebära 1,7 millioner kronor för våra medborgare, detta sett utifrån perspektivet att lägga ner delar av utbildningen i närskolorna
Som Kristdemokrat och med den allmänmänskliga syn jag har, är det ytterst olyckligt att vi inom alliansen inte helt kunde enas. Jag vill ändå säga att jag är tacksam över att delar av utbildningen i Kyrkskolan kan fortsätta att bedrivas, ty jag är helt säker på att när Värmdö kommun efter ett antal år även byggts ut till Norra Värmdö och därmed kommer skolan på orten att vara än mer nödvändig.
Min förhoppning är även att kyrkskolan i dess nuvarande form kan bevaras och rustas upp till ett modernare skick, jag tror att ett bevarande av inte bara kyrkskolan utan även ändra skärgårdsskolor innebär mycket för Värmdö kommun som varumärke.

Detta skriver Clarence Örhammar på Kristdemokraternas hemsida

Jag vill inget annat än att hålla med.
Jan Dolk
PS
Det var ett tag sedan jag talade med min vän Bänke på Bänken men vi hade kontakt igår. Nu när det snöat och blivit riktigt kallt så har Bänke fullt upp med att hjälpa sina polare att hålla värmen genom att koka soppa på Frälsis och i kyrkan.
Fullt upp säger han, "Fan Janne det verkar som uteliggarskapet har ökat även i min stad och numer har kommunalrådet tvår mercer". Bara en kort rapport från min vän Bänke.
2 kommentarer:

 1. Det är bra att Clarence Örhammar skriver så, men varför röstade och propagerade då Ulrik Lindgren (KD) för det usla förslag som nu ligger?

  SvaraRadera
 2. Hej Kenta,
  jag förstår Din förundran. Ja det är så att KD kom fel in och vi har ursäktat oss för detta.
  Kristdemokraternas uppfattning är klar, dock arbetar vi inom en koalition, och har efter en demokratisk process inom KD och koali-tionen,tagit beslutet att följa majoriteten.
  Sen kan både Du och jag tycka vad vi vill om detta.
  Hälsar
  Jan Dolk
  PS. Som min kompis Bänke brukar säga. "Jag har gjort en hel del fel i mitt liv, men det mesta har blivit rätt." "Dom enda som inte gör fel gör inget annat heller." Ursäkta sent svar.

  SvaraRadera