torsdag 24 februari 2011

Torg och Marknadshandel = Skattebrott/Fusk

Hötorget en gång i tiden!
En av de största skandaler jag varit med om!!!!!
Torg och Marknads-handel förrycker konkurrenskraften genom omfattande fusk!länk
Helt plötsligt vaknar skattemyndigheterna, efter att ha sovit, i över ett sekel.
Det är mycket som har förändrats i Sverige under de senaste tjugo åren. På gott och ont har vi haft en ökad invandring. En invandring som jag menar i grunden borde vara god. Tyvärr har det dock visat sig att de seder och bruk som våra vänner invandrarna har fört med sig från sina hemländer, inte alltid har varit anpassade till Svenska seder och bruk och definitivt inte till vår lagstiftning
Detta fenomen har våra myndigheter totalt struntat i, vilket många gånger lett till att torg och annan kontanthandel övertagits av entreprenörer från andra kulturer, där viljan till en förpliktelse mot samhället inte alltid överensstämt med Svensk lagstiftning
Denna handel har inte sällan utnyttjats av större koncerner. Genom att med svarta varor stötta mindre seriösa "entreprenörer" är det så att seriösa företagare inte skall göra sig besvär, emedan strukturen inom handeln passar de oligopol som genom sina "rör" levererar till den mer normala och volymgivande handeln det vill säga sina kedjor.
Kedjor som har över 93% av den totala marknaden och därmed samma prissättnings grad.
Vad detta system kostar svenska konsumenter? Vågar jag inte tänka på.
Vad det kostar svenska skattebetalare? Är än värre.
Tråkigt nog tycks ekobrotts myndigheten till dags datum gått i intensiv takt med en ekonomisk brottslighet av oanat slag. Jag vill här inte nämna några namn, men en skam är det.
Själv har jag försökt driva frågan till Högsta Domstolen "i folkmun kallad Rabattvaruhuset". Dessa domare menade emellertid inte att det var värt besväret att ta upp ärendet.
I botten av detta gigantiska svindleri rör det sig om dryga tre miljarder kronor. Vad det rör sig om genom de totala leden är siffror som jag inte ens kan drömma om.
Men "fan" tar den som vågar säga något härom då blir det både utvisning och uteslutning från det samhälleliga Sverige.
Personligen är jag för alternativ och en fri marknad men som sagt då skall den vara fri för alla, men självklart under ett identiskt regelverk.
Själv vågade jag en gång i tiden drista mig till att både skriva och uttala mig om detta fenomen i olika media, jag glömmer aldrig när AX-foods Antonias man då hoppade omkring som en sprätthöna i TV för att hitta argument att försvara sig med. Nåja med lite hjälp uppifrån, jag menar då politiskt så klarade de sin koncern. Fasoner som kostade oss konsumenter miljardtals kronor.
Lite tjatigt blir det allt och vem vill för övrigt känna sig lurad.
Ta hand om varandra gå ut i solen fast det är kallt,
det skall jag göra, för att kyla ner mig lite.
Jan Dolk
PS
Varför nöja sig med det man skall ha, när man kan ta allt?

tisdag 22 februari 2011

Snälla Fredrik sluta med lögneriet !

Hyresrätter? Det var då det!Det är ingen hemlighet att man inom den högra/moderatrörelsen varit mot hyreslägenheter. Sluta hymla stå för det Du menar och säger. Det framkommer ju ändå i handlingsmönstret på de orter där de Moderata/högervindarna svept fram. Massvis med Moderatstyrda kommuner har idag sålt ut sitt bostadsbestånd. I de mest lyckade fallen har det bildats bostadskooperativ typ HSB-rörelsen. Dock har Du tillsammans med kollegorna ute i landet lyckats att begränsa hyresmarknaden till det minimala och i och med det har det även uppstått en svart spekulationsmarknad.
Stå nu inte och säg till mig eller någon annan att Du eller någon annan högermoderat har varit för eller rent av älskar hyresrätter. Här ute på Värmdö försökte Naessen Per att under senaste mandatperioden utesluta allt vad hyreslägenheter heter. Högermoderaten Naessen var underlig på många sätt, när han inte lyckades med det ena försökte han lyckas med lögnen.
Några av oss förstod vad han håll på med och sa nej. Det behövs hyresrätter, både för våra ungdommar och pensionärer, för mig är det även en självklarhet att boendet skall vara så integrerat som möjligt.
Snälla Fredrik säg i stället att vi även här har ett arbetarpartis modell. Moderaterna är ju som säges "Det nya arbetarpartiet".
Det är bara det att det finns många Moderater ute i leden som inte vill leva upp till den devisen utan är sig själva nock.

Jan Dolk
PS Idag är Naessen borta från kommunalpolitiken. Är det sån´t som kallas självsanering?

tisdag 15 februari 2011

Skattelapptäcke!

SKATTELAPPTÄCKE!!
Pensionär arbetat sedan femton års ålder, Följdaktligen en god skattebetalare under hela mitt liv. Jag är glad hade möjligheten till studier parallellt med mitt arbete. Detta kom sedermera att leda till relativt välbetalda anställningar. Jag vill även påpeka att jag arbetat som egenföretagare med en hel del anställda vilket även det ledde till höga avgifter till stat och kommun vilket naturligtvis är i sin ordning. Hur skulle vi annars ha klarat av våra skolor, vår vård och omsorg.
Frågan blir nu, vad kommer att hända i framtiden?
Minimera fusket! Ta bort alla avarter till bidrag och avdrag som ger fuskarna möjligheter till än mer mygel än vad de håller på med.
Den nya socialdemokratin har ju dessutom annonserat att de vid eventuell valvinst kommer att höja våra skatter. Inte bra! Pengarna är bara att hämta in om nu de som ansvarar för vårt system ser till att göra sitt jobb. Inte så säkert enligt min och andras erfarenheter.
Dessutom önskar ju vad jag kan förstå Socialdemokraterna gå tillbaka till gamla värderingar
d v s de värderingar som Moderaterna norpat av sossarna. Illa Illa !
Man kanske rent utav går tillbaka till den gamla tidens tvångs anslutningar för att reda ut sin egen ekonomi som försämrats av alla medlemmars avhopp.
Nu hamnade jag lite vid sidan om huvudbudskapet; Gör rent i Skattelapptäcket innan nya påfund tas i bruk. Det lär finnas både proffesorer och andra kunniga inom det statsekonomiska området som är beredda att ta itu med frågan.
Ha det så bra.
Jan Dolk
PS Apropå mygel med hyresrätter ju mindre tillgång desto större efterfrågan leder till större benägenhet till fusk och svarta pengar. Vilka är det som har ställt till det här? Kan knappast skylla på socialdemokratin här.

fredag 11 februari 2011

ICA-handlarna


ICA-handlarna mer svenska genom att sälja Tacos!
Naturligtvis är det inte sant trots deras senaste reklam.
Vet ni vad jag tror?
Jo att ICA-handlarna är så svenska som deras reklam vill göra gällande far att det endast är i Sverige som det får förekomma karteller av ICA,s storlek. En kartell där prissättningen toppstyrs av central reklam.
Tänk på alla de ICA-handlare som det var så synd om när de fuskade med pris och datummärkning och ompackning. Ja rent av plockade man inte upp varor från golvet och skrapade bort skräpet, för att sedan packa om varan för att sedan sälja den vidare till oss konsumenter.
Ja nog är det väl endast i Sverige man kan göra detta utan att bli bestraffad. Som jag skrivit tidigare är ju ICA inte de värsta av bovar, men nog är det väl lite konstigt med dessa stora kedjor och deras beteende.

Jaaa Du ICA-Stig, men jag skall inte gnälla på budbäraren.

Ha det så bra
Jan Dolk
PS
men trots allt är det inte dags att se över svensk kokurrenslagstiftning?


Hej på er! Ni glada bagare och kockar som nu fått gräddfiler in i det Svenska Folkhemmet genom regeringens Rötter och Rutor.
Skapliga avdrag ges för dessa era insatser och självklart är ni de personer som tjänar de familjer med störst behov av våra underbara subventioner och avdrag.
Ni behöver ju verkligen kunna dra nytta av dessa påfund.
Nåja egentligen inget att skämta om. Bort med otyget!!
Rensa i stället upp i skatteträsket !
När skall en regering oavsett partifärg medge att de gjort fel? Bara en stilla undran.
Ha det så bra
Jan Dolk
PS
jag behöver ingen kock, min fru lagar helt underbar mat tyvärr heter hon inte Rut. Jag kan ju försöka ändå, med avdrag alltså.


Ersättningar.


Ersättningar OK !
Ceremonier/propaganda Kass dubbelkass!!!Länk

Nu måste det väl ändå vara dags att säga ifrån till dumheterna. Hur många människor har inte blivit överkörda av både samhällets system och hämmade föräldrar. Föräldrar troligtvis med så taskig bakgrund så att de på något sätt känner sig tvingade att ta revansch mot sina egna och ofta även andras barn.
Har samhället inte haft förmågan eller viljan att stötta dessa barn? skall naturligtvis böter betalas av staten eftersom samhället d v s staten inte kunnat följa upp sin egen lagstiftning
Jag vill att man kallar det böter och inte ersättning.
Böter är en straffsats som jag menar passar väl in i sammanhanget, eftersom samhället har agerat svikligt.
Upprättelse ja, men när skall de unga flickor som blev utnyttjade av politiker på sjuttiotalet Geijeraffären,länk då underåriga få upprättelse.
Numer, mogna damer om än något mer förnedrade emedan de här om året sökte upprättelse och minsann slog inte regeringen då dövörat till??
Försök inte att göra Goebbelsk propaganda av Statens, samhällets och politikers svek.
Kalla det böter och inte ersättningar !!!!!
Som Kristdemokrat och humanist långt in i själen blir jag bara upprörd.

Jan Dolk
PS
Idag går vi ut och slår någon på käften! vi ber om ursäkt i morgon så kanske vi får lite benefit av det.

tisdag 8 februari 2011

Konkurrensreklam !! eller mitt åt?


Liberal ? Ja visst!men på mina egna villkor ! Sa hon verkligen det?
Karteller så det smäller!!!
Dröm om min förvåning, när jag slog på vår TV härom dagen!
Då spelades en liten reklamsnutt upp. En reklamsnutt ämnad att upplysa folk om hur eländigt det är med karteller och om man händelsevis skulle råka ut för kartellbildningarnas avigsidor så skulle man omedelbart vända sig till polis och konkurrensverk. Jag trodde varken mina ögon eller öron, emedan man i vårt vackra land tillåtit kartellbildningar sedan urminnes tider, nåja åtminstone sedan efter andra världskriget.
Det är inte bara asfalts- och bensinkarteller som har tillåtits, men på något sätt är det någon eller några som har låtit oss tro det. Jag kan inte låta bli att ta några exempel från vår livsmedelshandel.
Ta ICA som exempel. Den närmaste konkurrenten till en ICA-butik är oftast en annan ICA-butik. Inte nog med detta, när vi sitter och tittar oss fyrkantiga i våra TVsoffor, vad ser vi då ? Jo en gigantisk översiktsplan från samma kedja, där ICA-Stig dagligen presenterar gemensam prissättning från giganten ICA vilket naturligtvis leder till identiska priser i flertalet av "våra" butiker.
Sedan har vi DAGAB- eländet med AXfood i toppen tillåts denna gigantiska livsmedelkoncern bilda olika samarbetskonsellationer med det primära målet att lura oss konsumenter att betala överpriser inte minst framkom det under sent nittiotal när konkurrensverket tillät ett långtgående samarbete mellan Dagab (Saba TRading) och Konsums (KDAB). Jag hade den föga avundsvärda uppgiften att närvara vid Rättegången i Marknadsdomstolen se SOU 98:1998.
Då gällde det framför allt overseasfrakterna alltså importen från andra sidan atlanten. Vid detta skede var det nödvändigt för Axfood att denna kupp mot konsumenterna måste lyckas annars skulle Axfood tvingats i konkurs. Denna händelse beskrivs främst av Antonia själv i boken Antonias revansch. Boken är skriven av en mycket kompetent ekonomijournalist Bengt Ericsson SVD. Tro mig när jag skriver "jag gillar konkurrens", men faktum är att en del bolag bör beslagtagas av samhället, Axfood är ett utav dem. Vad som tilläts i den fusion som då kom till stånd, tror man bara inte är sant. Den tillåtna sammanslagningen kom att kosta skattebetalare och konsumenter fyra miljarder kronor redan första året, vilket även kunde konstateras av ICA,s tidning praktiskt butiksarbete. Det sortiment som berördes steg med dryga 17 %.
Därför när jag nu ser de här reklamsnuttarna blir jag enbart förbaskad av den dimridå som man försöker lägga över svenskt fiffel och korruption. Tyvärr ser jag det hela som en tillåten manipulation med svensk lagstiftning Exemplen har blivit många, där bland annat den så kallad lobbyingverksamheten har fått flöda fritt till gagn för karteller och branschbildningar.
Ha det nu så bra och tänk bara lagom så fixar det sig
Jan Dolk
PS
Vi får nog även titta till vår äldrevård och kolla vilka företag som har gräddfilerna här!