söndag 9 maj 2010

Intressantare att skriva om."Lobbyisten"

Varför så upprörda över Naessens och Bladholms boendeorter?
Eller vem/vilka borde kronofogden jaga ?
Bara ett exempel :Lite om den svenska korruptionen,länk
Det är inte klokt Antonia A:x Johnsson grät sig till en fusion som kom att rädda både hennes imperium och och förmögenhet. Grät gjorde hon, hos dåvarande näringslivsminister och
generaldirektör för konkurrensverket.
Hon hade även mage att skicka ut sina så kallade direktörer för att hota folk till förintelse. En av mina anställda en Portugis som hade arbetat runt om i världen, var med mig vid ett möte när hennes pojkar (direktörerna hon kallar dem så) med hot önskade ta kunder ifrån oss.
Citat från samtalet: "Får vi inte kunderna av Dig kommer vi att krossa Dig och slå Dig på käften."
Min vän sade efter mötet."Janne jag har jobbat över hela världen, men aldrig hört att någon blivit hotad till livet, men det gjorde jag nu."
Vi var något förskräckta, men det fick vara just då.
Kunderna var vi det här tillfället Nacka, Värmdö och Huddinge kommuner.
Bengt Ericsson ekonomijournalist på bl a Svd skrev boken "Antonias Revansch", han var noga med att uttala sig om att han fått Antonias tillåtelse att skriva det han skrev. Tyvärr mina vänner är det bara halva sanningen vilket även framkom vid Bengts presentation av boken om jag tolkade hans artikeln rätt.
Antonia gjorde exakt mot sina konkurrenter som Investor gjorde mot henne, alltså ställde människor under hot för att klara sitt Imperium.
Hon hade inte klarat detta utan politisk förankring och kontaktade därför dåvarande näringslivsminister och generaldirektör från Konkurrensverket.
Hon gick helt enkelt till dessa två och grät över familjens eventuella förmögenhetsförlust och refererade även till 43 000 anställda som skulle drabbas, vid en Axfoodkonkurs.
Givetvis hade detta inte hänt. De anställda hade i stället fått anställning i sundare företag,länk
Enligt ICA,s tidning praktiskt butiksarbete kunde man året efter konstatera att gällande sortiment hade gått upp med 17,2%, vilket naturligvis konsumenterna fick betala. I nominella pengar kom det att kosta oss konsumenter lågt räknat 4,5 miljarder.
Jag tog kontakt med Ekobrottsmyndigheten både i den här frågan och den ökande svarta marknad som kom i spåren av Marknadsdomstolens utslag till fördel för Axfood.
Vad som har hänt i den fasen av ärendet lämnar jag tills vidare därhän.
I sammanhanget kan jag säga att min vän Portugisen enligt uppgift från honom själv aldrig blev hörd av polis, trots polisanmälan.
Kontrollera mig gärna! Jag besökte marknadsdomstolen när det begav sig, inte för att jag blev gladare av det. Det man hörde trodde man bara inte var sant.
När jag själv blev erbjuden att delta i fifflet tackade jag nej. Då blev jag "beskyld" av några för att ha civilkurage.
Nej säger jag: "Det är bara att vara"
Tyvärr blev det ju sedan så att Fru Ennerfelt alias Antonia fifflade med lägenheter på Stadsmissionen och skyllde sedan på en präst.
Nåja det blev ju en egen historia som ni kanske kommer ihåg.

En annan del av denna händelse var Slite lines konkurs, den onödigaste konkurs som ägt rum i Sverige enligt Rolf Åbjörnsson Advokat och konkursförvaltare tillika riksdagsman för KD.
Här kan vi också notera att marknaden knappast håller sig till av demokratin utlagda regler.
Av ren bekvämlighet låter sig domstolar manipuleras och åter dyker intressanta namn upp och inte sällan finns det kopplingar till den politiska "maffian",länk
Jag hade vid tillfället ett par samtal med Åbjörnsson, då var han knappast imponerad av det svenska rättssystemet, men han försökte åtminstone göra något.
Frågan är vad den dåvarande Moderata ledaren Bo Lundgren höll på med, är det inte han som idag är chef för Riksgälden?

Skall vi gå ännu längre tillbaka så kan vi ju titta på de politiker som beställde upp minderåriga flickor på sina rum och när flickorna nu har blivit äldre och kräver sin rätt, nekar man fortfarande till det som har hänt har hänt. Det är väl ändå en viss form av "vänskapskorruption.

Intressantare är den inrotade korruption som gror allt mer i den Svenska samhällsgrunden.
Personligen efterlyser jag en rejäl genomgång och analys av Attendo Care och dess boendeort.
Anna-Maria Borelius dög inte till handelsminister men hennes bror Henrik duger till att driva ett företag med "boendeort" på ett skatteparadis, till vilket vi gladeligen skickar våra skattepengar.
Vad marknadsmanipulationer av den här karaktären kostar oss konsumenter och skattebetalare, kan vi ju bara tänka oss.
Skall även detta tystas!?
Vi talar inte millioner, vi talar här om flertalet miljarder i förlorade skatteintäkter per år.
Vi behöver inte höja våra skatter! Här finns miljarderna !
Det är på tiden att även de röda höjer blicken och tar tag i det som vi i andra länder kallar korruption.. Moderaterna lär inte göra det, vilket jag i och för sig en gång tog för givet, med tanke på "vår" vilja till skattesänkningar.

Det verkar som vi styr Sverige likt en bil, vi kör mot ett stup.
I stället för att väja eller bromsa, sätter vi en svart lapp framför ögonen och kör vidare.
Vi har i dag en ekobrottslighet som enligt skatteverket ligger på anmärkningsvärda 137 miljarder per år. Hur länge får det fortgå?

Dessutom med förslag om ytterligare skattehöjningar!

För min del kom inte dragande med Naessens och Bladholms boende eller Sahlinska Toblerone, visst har frågorna stor betydelse av principiell karaktär, men?
De gjorda insatserna för att få fast dessa människor står definitivt inte i relation till brotten.
Ha det så bra
Jan Dolk
PS
Någon sade: "Historien upprepar sig, en del får aldrig nog"

1 kommentar:

 1. Förltåt mig,
  någon ringde och frågade, varför inte Borelius fick bli handelsminister.
  Ja egentligen var det ju så att hon inte gjort något annat "fel" än skrivit sig utomlands för att undvika skatt.
  Jan Dolk
  PS
  Kom gärna med öppna kommentarer i min blog i stället för att ringa. Jag kan i och för sig förstå att det ibland är svårt med blogtekniken.

  SvaraRadera