lördag 8 maj 2010

Kommunalfullmäktiges ordförande och boende

Är det någon av herrarna som känner igen sig? Stockholm under trettiotalet mycket har hänt sedan dess och kanske några av oss rentav växte upp här som barn.
Snälla nå´n.
Veckans nyhet på Värmdö är att en människa bor på sitt fritidsställe och då skall han målas upp som den största av myglare och brottslingar.
I min mening är det mer intressant att Sverige under den Alliansstyrda har blivit ett riktigt angivarsamhälle i des rätta bemärkelse.
Jag hoppas att man tar detta på största allvar. Möjligt är att man skall ha ett angivarsamhälle, men då måste väl ändå brottet stå i proportion till angiveriet/upplysningen.
Trots allt och med mina kunskaper måste jag säga att Bladholms eller Naessens boendeorter är föga intressant i det stora hela.
Självklart skall regelverket hållas! Det måste ju herrarna själva ha klart för sig.
Men förföljelsen som sådan, är för mig mer fruktansvärd än själva brottet.
I och för sig påminner det hela om Värmdömoderaternas egna ageranden men det får ju inte leda till ett försvarande av ytterligare övergrepp.
Att Moderaterna på Värmdö har tappat både sin geografi och kurs och inte minst idéologi är väl ingen nyhet,länk
Ett besök på KF räcker.
Det bevisas inte av varken Naessens eller Bladholms agerande.
För min egen del ser jag gärna Bladholm som ett fräscht tillskott hos Moderaterna på Värmdö. Det kan i sanning behövas.
Alliansen har ju förbundit sig att arbeta vidare till valet och efter det, är det dags för nya ställningstaganden beträffande Värmdös framtid.
Att vara öppen och ärlig, kan inte vara helt fel, eller ?

Ta nu hand om varandra
Jan Dolk
PS
I forna Sovjet: sades att bästa sättet att öppna en sardinburk, var att knacka på den och säga att man kom från KGB.

3 kommentarer:

 1. Att någon har ett fritidshus här eller där är som du säger efentligen helt ointressant för oss andra, folk får bo var dom vill. Men det blir väl ändå ett problem när man säger att man bor på ett ställe när man egentligen bor på ett annat?
  Eller när det enda syftet med att uppge fel adress är att kunna lyfta ett arvode, ett skattefinansierat arvode dessutom? Då blir det ju mer om inte intressant så i vart fall väldigt tveksamt, även om personen gör ett bar jobb på "fel ställe". Det är värt att lyfta upp, inte att förfölja.

  SvaraRadera
 2. Kenneth
  Som jag skriver, det finns egentligen ingen ursäkt. Herrarna måste själva veta var de bor.
  Tyvärr är mina kunskaper av den arten att det finns bra mycket "värre" och intressantare ämnen att ta upp på agendan.
  Varför inte vända sig till Sveriges Rikes talman och fråga vad han sysslade med som näringslivsminister tillsammans med Axfood och konkurrensverket.
  Oj vilken trojka men tyst blev det.
  För mig är Bladholms och Naessens boendeorter småskräp men dock skräp. Jag menar fortfarande att Bladholms "förselse" inte står i proportion till den förföljelse som har skett.
  Detta utifrån mina egna referenser men självklart kan Naessens och Bladholms omdömen ifrågasättas och visst äger frågan sin principiella betydelse.
  För mig är det fortfarande lite väl "saftigt" med dygnetruntförföjelser jämfört med den totala tystnad som i andra fall råder.
  Jan Dolk

  SvaraRadera
 3. Sett i ett sådant ljus är jag enig med dig.

  SvaraRadera