onsdag 26 oktober 2011

Stallkraft igen.I tidigare bloginlägg har jag ondgjort mig över nedläggningen av Stallkraft!! Detta efter att ha hört med föreningsrådets Lotta och en av användarna Sussie. Jag fick helt korrekta uppgifter! Stallkraft finns inte längre! Kommunen har inte råd! Stallkraft var och är till för barn med alternativbegåning. Vi kan nu även konstatera att barn med funktionshinder inte längre har möjlighet till sin kanske enda hobby och meningsfylda sysselsättning förutom skolan. Kommunen har inte råd! länkJag bara undrar: Vi har inte råd med att stödja människor till ett menings- och glädjefyllt liv, människor som inte har samma möjlighet som kanske Du och jag har. Var vänlig gå till Dig själv, sätt Dig in i en situation där Du är funktionshindrad eller på annat sätt inte kan delta i ett vardagligt liv utan hjälp. Är det då bara pengar som skall avgöra Din livssituation?

Jag menar: Nej!

Det går inte an att vissa politiker ljuger sig fria från detta faktum. Skäms och gå ut till dem det berör och be om ursäkt, åtminstone för att ni ljuger. Viktigare här i Värmdö att tillse att de som redan har får mer genom de skattesänkningar som dom blir tillgodogjorda. Jag vet att det går att sänka våra skatter och trots det behålla de aktiviteter som är nödvändiga för vissa av oss som kom till världen annorlunda. Se till att sätta Ditt fifflare och skattebrottslingar så har vi mer än nog för denna finansiering. Ja vissta ja ! Jag höll på att glömma bankerna, se till att dom klara sitt eget "skit" innan dom mockar i andras stall med skattebetalarnas pengar.

Det var allt för denna gången.

Hälsar Jan Dolk.

PS. När jag var fjorton år var jag kär i en flicka, hon lärde sig rida på Enskede ridskola. Det innebar att även jag började rida, jag var jätterädd, men modet höll jag uppe, jag ville inte gärna visa att jag var rädd. Hur skulle det sett ut? Tänk er bara att kunna övervinna denna lilla rädsla och jämför det med vad en människs som inte alltid klarar vardagen, känner när den övervinner sina hinder.

tisdag 25 oktober 2011

Arbetarhistoria??

Det nya arbetarpartiet med dess arbetarhistoria. Talar sitt tydliga språk!! Eftersom vi har ett nytt arbetarparti så måste vi väl även ha många nya arbetare, en av dem är tydligen Sofia Arkesten. Till och börja med tycker jag att det är bra att de så kallade arbetarpartierna konkurrerar om att vara bäst eller ska man kanske säga värst. Är det inte bjudresor med Shell så är det hyresintäkter eller varför inte smita med en eller annan TV-licens. Ja jag säger då det. Vad skall det bli av detta, en gång vårt stolta Riksdass, här tycks samlas allt möjligt "dritt". Idag vill man ju från Moderat håll även kalla sig "Det enda arbetarpartiet". Det går ju stick i stäv mot vad man menar om marknadsfrihet och konkurrens. Man går ut och skapar sig ett monopol på att vara det enda arbetarpartiet Det kan ju inte gå an!! Vad jag fick lära mig som liten, fastän min far inte var Sosse, så var det just detta om arbetarklassens stolta traditioner och historia. Min far som många andra tappade så småningom tron på en alltmer "pampifierad" socialdemokrati. I och med det inträffade en förändring inom min släkts tradition att rösta. Min far blev högerman, men han kunde både sin och Sveriges arbetande folks historia. Nu sitter en högt uppsatt politisk sekreterare i Sveriges Riksdasshus och har inte en susning om de nya arbetarnas och partiets historia. Skäms Sofia!! Men Du tillhör numer en av det stora kollektivets medlemmar inom vårt enda arbetarparti. Ja mycket har de De Nya Moderaterna, lärt sig av socialdemokratin, men dom behövde ju inte tagit efter allt. Mycket var bra men inte allt?
Jag vet att det är en del som läser min blog och det uppskattas, om ni vill lära er något om Sveriges arbetarhistoria, skall ni bland annat besöka vår gamla bruksorter och läsa lite om deras historia, varför inte göra ett besök på Gustavsbergs porslinsmuseum och där ta del av brukssamhället Gusavsbergs historia. Kanske ni även kan besöka bruksorten Kolsva, där ett flertal begåvade Socialdemokrater haft sin uppväxt. Här drivs museet av en Värmdöbo.
Ibland kan jag faktiskt hålla med min vän ursossen Åke som säger: "Min vän jag vet vem jag är och vart jag kommer ifrån, kan även min historia och jag känner stor tacksamhet till mina föräldrar som jag menar var med om att bygga lvårt land under svåra tider. Så även om vi är de bästa av vänner kan Du aldrig omvända mig varken till Kristdemokrat eller Högerman när jag går till valurnan, men däremellan kan jag göra lite som jag vill och tänker." (säger Åke)
Jag gillar Åke! Han står fast i sin tro och till skillnad mot mig förstår han även att folk som Juholt och Arkesten med flera kan göra sina misstag. Där skiljer jag mig lite från Åke, trots allt gäller det våra förtroendevalda och då skall kraven vara höga på etik, kanske lite högre än på oss "vanliga" dödliga.
Hälsar
Jan Dolk
PS. Nu för tiden skall vi alla vara kunder i livets olika skiftningar. I skolan är Du kund, i affären, är Du kund som sjuk är Du kund och som åldring och dement är Du kund. Dock när Du går till valurnan är Du endast en arbetare inom kolletivet som skall rösta på "Det enda arbetar-partiet", vars idéebildare inte ens kan sin historia, men monopol skall vi ha på vår arbetande befolkning.

söndag 16 oktober 2011

Sunda reaktioner?

Wall Street

Mitt svar blir otvetydigt: JA!! Runt om på vår vackra jord reagerar nu människor mot korruption och extremkapitalismen. Fenomenet kallas Wallstreetrörelsen!,länk Många ar de ungdomar som vill ha en förändring i sökandet efter en bättre och förhoppningsvis rättvisare värld, i en framtid där alla får möjlighet att förverkliga sina drömmar. Idag är det inte så, Kapitalägarna sedan decennier och i några fall även sekler har hållit hårt i sina plåböcker i sin girighet att inte dela med sig. Många gånger har deras förmögenheter skapats genom direkt brottslighet. Ett slående exempel är ju familjen Kennedy som byggde upp sina förmögenhet genom spritlangning på trettiotalet. I Sverige har vi exempelvis Ax: Johnssongruppen som tillåts hota sina mindre konkurrenter till livet om dom inte får kunder till sig utan konkurrens. Dessutom kunde vi i ett TV-program för några år sedan se och höra att samma människa tillåtits förskingra lägenheter från Stadsmissionen. I dagarna har vi ju även funnit extremkapitalister inom Socialdemokratin, där man tillåts fuska med både reseräkningar och hyreskostnader/intäkter till för en vanlig människa gigantiska belopp.

Inte undra på att vi i Sverige fick ett nytt arbetarparti. Ja, jag vet att dom inte är så mycket bättre men ändå. Vad skall en vanlig människa gör? Jo protestera och varför inte lägga in förslag om beslagtagning av vissa av dessa giganter till företag som använder sig av olagliga kartell- och branschbindningar.

Våra ungdomar på universitet och högskolor blir både kvantitativt och kvalitativ fler. Jag som varande något äldre, har under min livstid till stora delar ägnat mitt varande till att tänka ut ekonomiska modeller som i någon mån skulle svara upp mot varje människas behov och tillgång till kompetens. Visserligen har detta inte skett inom universitetens väggar och beskydd, utan ifrån eget kunnande och praktiska erfarenheter från en värld, långt ifrån lärdomssätenas skygglappar. Naturligtvis kan även jag mena att våld inte är nödvändigt. men jag måste säga att i min värld vore det än värre om rektionerna helt uteblev. Dags att få en ny ekonomisk världsordning, ingen tvekan om den saken, kanske tåget gick vid kommunismens fall, vilket i sig var nödvändigt i en värld av ständigt förtryck och korruption. Dock borde här marknadsekonomerna tagit ett tillfälle genom ett "integrationstänk" i vad man kan betrakta som den nya ekonomiska världens öppnade. Det blev nu inte så, i stället fick olegarkerna fritt spelrum in i extremkapitalimens finrum.

Att slå en "rosett" om detta gigantiska paket är inte lätt, men vi måste försöka! Jag hoppas att Wallstreetrörelsen inte är en dagsfjärill utan är en fjärill i alla des former som kan och får arbeta vidare i en värld av behov för ett framtida människovärdigt samhälle. Hälsar Jan Dolk.

PS

Italien har Berlusconi och vi vår Juholt. Inom relationsteorins ramar finns ingen skillnad.

fredag 14 oktober 2011

Sol i mörkret!
Tack Annika för Ditt fina inlägg på Din blogg och ett stort tack till Elisabeth Fredell!!


Säkert är det så att det inte alltid är det lättaste att vara tjänsteman under den politiska viljan, men Elisabeth Fredell har visat både mod och kunskap inför dessa utmaningar. Inte sällan har det hänt i vår Värmdöska idyll att politiker gärna skylt ifrån sig på idyllens tjänstemän när de själva inte riktigt vetat eller vet vad de skall göra. Ledarskapet har inte alltid varit tydligt, dock Elisabeth under de år jag arbetat med Dig och andra tjänstemän inom vår kommun, har jag skönjt både vilja insikt och kompetens. Det är inte alltid jag kan säga att vi politiker har svarat upp med ett tydligt ledarskap vilket naturligtvis även inkluderar mig själv, i den mån jag kunnat och velat påverka besluten. För mig är det svårt att skriva eller säga något bättre än det Annika Andersson framför på sin blog Personligen kommer jag att sakna Elisabeth som en mycket kompetent ansvarsfylld person.

Tack för att Du finns Elisabeth och Dig Annika vill jag tacka för Ditt varma uppskattande av en kompetent och viljeinriktad Elisabeth Fredell.

Hälsar Jan Dolk

Håkan, Håkan och Håkan igen!!Inte sant!!

Socialdemokratin visar fortsatt förtroende för Juholt. Efter att ha träffat min polare Bänke på Bänken idag och visat honom mitt brev från Göran Persson, när det begav sig. Så tittade han på mig och frågade: "Jag undrar vad Håkan, Görans polare har för hållhake på de andra??" Ja Bänke det undrar jag med, men som jag tidigare skrivit kommer inget att hända. Ledamöterna Riksdasshuset håller ihop. I andra länder har man vänt vapen mot det egna folket, senast det hände i Sverige var i Ådalskravallerna, tack och lov. I Sverige vänder man nu lögnerna mot sitt eget folk. Det kallas normalt sett korruption. Nu har ju till och med G Berglund på ekobrottsmyndigheten något att bita i. Det luktar illa om Sverige! mycket illa! Dom som har mycket, tillåts ta mer, medan min polare Bänke ligger kvar på Bänken. Det ni!! Calle Bildt och hans oljeaffärer kan säkert kvittas i riksdassbänkarna. Ge dessa män Håkan och Calle varsin tidning som lakan, kan behövas när dom sover i sina bänkar. Hälsar Jan Dolk

PS. Sluthälsning från Bänke som förövrigt i dagarna flyttat till Västervik, inte för att det blev så mycket bättre med Hjalmarsson (M) där, men han fick åtminstone tak över huvudet.

Håkan, igen och igen!!!!


Min vän Bänke från Bänken, fick sorgligt nog rätt!!

Det kom mer!

Denne man Håkan Juholt måste vara helt fantastisk, i sitt okunnande om politiska beslut beträffande vårt regelverk som han själv varit med om att skapa. Det finns inga ursäkter, Håkan! Inte undra på att måna av de människor som behandlats som skit av ett översitteri inom regelverksmaffian, börjar tröttna riktigt ordentligt. Myglet har dessutom spritt sig till en annars etisk och noggrann tjänstemannakår inom den svenska rättsförvaltingen. Vad finns det för anledning att följa ett rgelverk som regelmakarna själva inte har den minsta vilja eller intention att följa?? Dags att spola en hel del folk i vårt alltför fulla riksdasshus. Själv har jag anledning att från vissa håll förvänta mig en del ursäkter, Det menade i alla fall min vän Bänke från Bänken.

I sittande stund sa Håkan i TV att han leder Sveriges största parti. Karln måste vara tokig eller åtminstone helt verklighetsfrämmande. Förstår han inte att han sorgligt nog håller på att förintar ett nödvändigt parti. Ja jag menar alltså Socialdemokratin är nödvändig för Sverige och inte bara oss i alliansen. Mina argument kan vi ta en annan gång. Jaa ni. Hälsar Jan Dolk
PS

Talade kort med min vän igår. "Tusan Janne Du låter lika förvånad varje gång. Du vet ju att om vi hade haft ett rättvist samhälle, där regelverket följs så skulle ju inte jag ligga här och Du inte vara så förbannad," Mitt svar; "Ja Du Bänke Dig skulle jag aldrig vilja slå vad med för vem vill ha fel"

tisdag 11 oktober 2011

Håkan Juholt igen!!!!!

Skämtaren som blev ett skämt!! och det är tammetusan inte roligt.

Förhoppningsvis är denna person redan nu en parentes inom det politiska livet.

Ja jag vet. Det finns överallt inom vårt riksdass och regering, men det får inte bli någon ursäkt. Juholt får ju till och med vår talaman att verka vit som snö. Vilka människor är det som röstar fram sådana män!??

Från skojare till Narr, det kan man säga vara ett förvandlingsnummer.

Hälsar Jan Dolk.

PS Försökte nå Bänke. Han la på och vände på sig med orden "Janne ta`t lugnt det kommer mer". Vilka lugnande ord.

lördag 8 oktober 2011

Håkan Juholt !!!!Vad att säga? Det kan inte vara möjligt kan man tycka, men det är just det här problemet som är så svenskt, se oskyldig ut skyll ifrån Dig och lura därefter så många Du kan. Det är en lönsam affär. Håkan Du är tyvärr inte ensam. Ni är ju en hel hop av bedragare i både riksdag och regering. Jag tror och menar att det är så att det viktigaste för er politiker är inte idéfrågorna, utan det är att ni gemensamt håller varandra bakom ryggen oavsett partifärg. Ingen av er vågar eller vill kritisera den andre eftersom man själv då riskerar att bli påhoppad. Dags att rensa upp i sörjan!?

Börja med de egna förmånerna, närmast på agendan borde då stå en revidering och omarbetning av både arvoden och pensionsavtal. Ta dessutom upp problemet med personligt ansvar för politiker i deras beslutande processer inte minst när det gäller bortslumpning av våra gemensamma tillgångar. Ja nu skall ju i alla fall Riksenheten mot korruption titta på Juholts förehavanden och det kan ju tyckas vara bra. Risken är emellertid att det blir en ren skenundersökning, ty då har man ju i medborgarnas ögon trots allt utfört en undersökning. Förhoppningsvis tystnar då skarorna.

Det är mycket nu.

Hälsar

Jan Dolk

PS Efter ett kort samtal idag med Bänke. Blev frågan: Vad menar Du? Efter kort betänkande, svarade Bänke: Jag känner en del ärliga människor, tror fjorton stycken, men dom har dom satt in. Ja som Gustav den gamle fängelsedirektören sa till mig. "Tro mig Jan de största gangstrarna finns utanför murarna."