söndag 4 juli 2010

En Pudel så det räcker!

Jag är varken Pudel eller Rondellhund, men ni kanske gillar mig ändå.
Sveriges största Pudel genom tiderna blev till en hel Rondellhund!
Fantastiska Fredrik Reinfeldt, Du talade precis som Olof Palme!
Tala om retoriker; Du var så lik Olof Palme så jag blev nästan rädd. Jag minns Olof Palmes tal i Göteborg när han talade till massorna och då skulle inviga Socialdemokraternas nya loggo (Rosen). Talet var ett praktexempel på retorik och demagogi.
Moderaterna har gjort just detta som Socialdemokratin inte vågat eller orkat med, skapat en arbetslinje, alltså komma så nära som möjligt: Att alla som kan arbeta även skall göra det, inte minst för den svenska välfärden, men mest av allt för människans eget värde och välbefinnande. Betydelsen av känslan till egen identitet att vara någon och inte "tvingas" till ett bidragsberoende och utanförskap.
Så långt var det bra Fredrik.
Att Du sedan vill ha Rut- och Rotavdrag ser jag som den största av svagheter, Moderaterna går fån bidragssystem till avdragssystem. Snälla Fredrik R och Anders B se nu till att ta ett totalgrepp på det svenska skattesystemet istället för att fortsätta med skattelapptäcket.
Dock Fredrik, Du har på något sätt lyckats att stjäla hela det Socialdemokratiska programmet och inte minst dess ideologi. Det har rent av blivit till en hel Rondellhund alltså inte bara en Pudel.
Du har fått De Nya Moderaterna att överta Socialdemokratins roll som arbetarparti åtminstone verbalt. Du lämnade dock anmärkningsvärt några frågor kvar att besvara och det är frågan om människors lika värde oavsett status och hälsa. Det finns människor som saknar förmågan till studier och arbete, människor som redan från födseln på något sätt är utslagna. Vad har Du för tankar här?
Du som många andra politiker tycker inte att det är gångbart att ta tag i den korruption och ekobrottslighet som pågår.
Avarterna finns bakom knutarna!
Ta tag i frågan så kan vi sänka våra skatter betydligt till stor glädje för den svenska arbetaren eller?
Men i stort Fredrik gjorde Du ett mycket bra intryck i Almedalen! Grattis!
Jag menar trots allt att det är tre val vi har att ta ställning till i september.
I Värmdö får Moderaterna inte min röst, här har vi andra och bättre alternativ.
Ha en fortsatt bra vecka
Jan Dolk
PS
Kan man tro på en politiker? Ja när han talar sanning! Hur ofta blir det då?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar