tisdag 6 juli 2010

Välfärd = höga skatter Almedalen

Jan Dolk slår till, träffade
åtminstone bollen
Välfärd = höga skatter!?
Snälla Lars Ohly, Du som verkar vara så trevlig, ja ren´t av lite folklig, hur kan Du ha missuppfattat världen och människorna så katastrofalt? Du vill höja skatten för att "vi" skall kunna behålla välfärden!
Lars Ohly, vi har ett skattesvinn på nära nog 140 miljarder kronor per år och det lär knappast vara Dina väljare som står för det svinnet, borde Du åtminstone inte få in lite av dessa miljarder innan Du går ut med "löften" om skattehöjningar?
Tillåt mig ta ett exempel vi har två livsmedelsbutiker som ligger vid sidan om varandra, den ena sköts av en noggrann och kapabel köpman och i den andra butiken sköts butiken av en inte riktigt lika noggrann herre, den senare tillåter ett ansenligt svinn, han har ingen ordning på affärerna, för att kompensera svinnet måste han höja priset. Vilket ha även gör, naturligtvis till stor glädje för sin mer noggranne konkurrent som på det sättet mycket enkelt konkurrerar ut sin mer slarviga kollega.
Till slut får den slarviga kollegan stänga butiken genom att han tog ut för höga priser på grund av ett för stort svinn.
Det krävs inte mycket till sunt förnuft för att förstå att exemplet även gäller länder emellan.
Jag vågar påstå Lars Ohly att de pengar Du vill beskatta det svenska folket med redan finns, så varför inte "ta hem" dessa pengar först innan Du ens nämner ordet skattehöjning. Här kan ju Du profilera Dig som politiker och göra en lien pudel som skäller till och säger ifrån: "Nu skall vi banne mig sätta åt skattefusket utvidga och förbättra vår gemensam välfärd utan att det kostar den arbetande menigheten en enda krona."
Det vore nå´t det!
Men i stället kommer Du dragande med samma devis som Dina tidigare kompisar inom Ditt parti; Höj skatten så blir allt bra! Lars Ohly för att behålla vår välfärd är det inte skattehöjningar vi behöver, vi behöver ett renare Skattesverige med ett skattesystem som ger "value for money" för våra medborgare, ett skattesystem som minimerar möjligheter till fiffel med bidrag och avdrag ett skattesystem människan kan lita på.
Minst av allt behöver vi i Sverige skattehöjningar !
Trots Ditt "löfte" önskar jag även Dig och Dina meningsfränder; En skön sommar!
Till er som läser bloggen
Ha det nu så bra och håll blodtrycket lågt under en sommar med högtryck.

Jan Dolk
PS
Jag frågade en rysk affärskollega: Varför lär man sig inget av historien ? Svaret blev: varför skall man det när man kan leva på lögnen.
Hoppsan! Nåja den kapitalistiska världen har ju sitt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar