torsdag 8 juli 2010

Sossarnas dag i Allmedalen

En liten ros är Du värd,men den blir inte röd, med lite bå bakgrund kan den ju vara OK.
Äntligen, glöm allt vad Toblerone heter!
Mona det är ingen tvekan; Du visade vem som är socialdemokrat och Sveriges enda arbetarparti. Det är heller inget snack om att Fredrik gjorde ett mycket gott framträdande. Men som den gamla Moderat jag är, ser jag faktiskt Dig som mer sportmannamässig än Fredrik; Du har visioner, Du har vilja, Du visar fortfarande att Du vill förändra! Jag måste glömma allt gammalt groll som tvångsanslutning genom facket med mera.
Som sagt jag lägger även Dina Tobleroneaffärer åt sidan.
Vad är det jämfört med Per Westerbergs fiffel tillsammans med Antonia A.X Johnsson?
Ja ni vet det där fifflet jag tidigare skrivit om i min blogg. Jag var lite mer finkänslig då, jag ville inte nämna Per vid namn, men faktum är att han var ganska fal som näringslivsminister.
Nåja det är om Dig och socialdemokratin jag vill skriva om. Det är för mig ingen tvekan om att Socialdemokraterna är det parti som en gång byggde upp Sverige, men för mig råder det heller ingen tvekan om att ni gick för långt ett socialistisk tänk och bidragsgivande av allmänna medel. Själva tänket kan vara lovvärt, men vi människor funkar i praktiken inte som Du vill.
Droppen för mig var nog när Rudolf Meidners förslag om löntagarfonder, den renaodlade socialiseringstanken skulle genomföras.
Jag tillhörde en av dem som protesterade högt mot detta fenomen, ja även Kjell Olof Feldt tillhörde ju den skaran,
Det verkar som Du tagit lärdom av de misstag som trots allt ni som arbetarparti gjort; Ni öppnade garden och lät Per Westerberg och hans kompisar med Fredrik Reinfeldt i spetsen ta över och ärligt talat; Det har han gjort med den äran.
Frågan för mig är: Vad lurar bakom nästa hörn?
Exempel; Vem tjänar mest på avdrag respektive bidrag?
Tro inget annat jag gillar Fredrik och Anders Borg och några till inom M, men jag gillar inte Per Westerberg inte heller Anna Maria Borelius som Fredrik tänkte sätta in som handelsminister vid förra valet.
Dock gillar jag flera sossar som exempelvis Illian Bataljan, Anders Lago och så får vi ju inte glömma Värmdös egen Kennedy, Lasse Bryntesson.
Vilken uppsättning!
Jag vill dock tro att Lasse B har lite fel när han sa till mig att när en mördare tog Anna Linds liv så tog han även livet av en del av Socialdemokratins framtid. I min värld är det så att ingen får begå våld mot demokratin oavsett partitillhörighet.
Mona, det är för mig mycket viktigt att framhålla att demokratin börjar utifrån individen och utifrån den, till det interna arbetet i partierna som sedan förmedlar budskapet till väljarna det vill säga individen.
Mona ni glömde bort det under ett antal år!
Redan vid början av mandatperioden på Värmdö, blev det rött kort för Värmdömoderaterna i demokratifrågan, jag trodde bara inte det var sant.
Som alliansare gillar några inte det jag skriver, men tusan fel är fel oavsett vem som begår det.
Jag dristar mig även till att säga att jag inte tillhörde Olof Palmes fäns så i mina öron och ögon var Dig själv Du behöver inte referera till Olof Palme.
Med den vision och vilja som Du visade i Ditt tal, önskar jag Dig lycka till i valet; under en förutsättning inga skattehöjningar! Pengarna finns redan det gäller endast att våga ta tag i problemet.
Självklart är jag medveten om att jag inte kan ställa några krav men i alla fall.

Ha nu även Du en bra sommar och ta hand om de Dina,

Jan Dolk
PS
Går det att ta patent på demokrati? Knappast några har försökt; Napoleon, Hitler och blomsterhandlaren Nilsson, å det gick ju inget vidare.

2 kommentarer:

 1. Appropå smutsig valkampanj... och trams på nätet.
  Det gagnar dig itne mycket att likna Jonas Nilsson med Hitler och Napolen. Osmakligt
  /Fredrik

  SvaraRadera
 2. Hej Fredrik,
  med all respekt, jag jämför dom inte, var och en var pest på sin plats.
  Det var vi överens om då, alltså platsen och verksamheten och de i relation till vad man står för.
  Fredrik Du är en hedersman, det vet jag, men mina bedömningar har en grund som Du kanske inte riktigt känner till.
  Många gånger gäller det att säga ifrån i tid.
  Ha en smaklig och bra sommar

  Jan Dolk

  SvaraRadera