måndag 8 mars 2010

Stefan, det var ju det jag sa.


Attendo care igen. (Good Willvärdet)

Jag fann anledning att för några dagar sedan skriva lite om Attendo Cares förhållande till svenska kommuner. Stefan Mårtensson slår sedan huvudet på spiken i sin blog, länk när han berör Attendos Good Willvärde.
Något irriterat måste jag ändå utropa: Det är just detta det handlar om! Kommunernas bortskänkande av ett Good Willvärden som ligger i den svenska stukturen, och då inte bara när det gäller vård och omsorg utan även när det gäller våra skolor.
Ett slående exempel är Tibble Gymnasium från ett av kommunen värderat nollvärde steg affärsvärdet (Good Willvärdet) på ett år till 48 millioner kronor.
Skattebetalarnas pengar!
Jag som trodde att det satt moderater vid makten, ty det sägs ju i de moderata leden att man skall vara rädd om skattebetalarnas pengar.
Stefan, Du har fått mycket kritik inom de egna leden och inte minst inom alliansen för att Du är besvärlig, tackar tusan för att Du är besvärlig. Det är alla sanningssägare och dessutom råkar Du ha något som många i vår kommunala ledning saknar; Kompetens.
Utan att vara tjatig måste jag ju fråga vår mycket kunnige finansminister om han tror att något svenskt företag skulle skänka bort sin kundstock inklusive upparbetade strukturer?

Med vänlig hälsning

Jan Dolk

PS
Citat från näringslivet "När Du köper ett nytt bolag är det egentligen kassan Du lägger i vanten."
Jag säger då det.

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Hi Jan
    Helt rätt, inte ska vi ge bort vad som är uppbyggt av skattepengar.

    Mvh Kenta

    SvaraRadera