onsdag 3 mars 2010

(Utförsäljning/ bortskänknig) kontra valfrihet

Vissa av oss har blandat bort begreppen !
Man menar på verkligt allvar att valfrihet är detsamma som att skänka bort utbildning, vård- och omsorgens infrastrukturer.
Bortskänkningen sker alltför oftaq till företag med föga historisk kompetens och eller struktur när det gäller samhällets kärnproduktioner.
Under de senaste seklet har medborgarna i Sverige med skatter byggt upp en social infrastruktur som kostat oss miljardtals kronor.
Allt skänks idag bort!!!
Jag vill via min blog erinra om valet för fyra år sedan när Anna-Maria Borelius blev vald till Handelsminister. Hon misstänkliggjordes för skatteflykt och följaktligen hoppade hon av ministerjobbet. Hennes bror Henrik VD för Attendo Care tilldelas nu den ena vårdinstutionen efter den andra. Exempel på det är bl a äldreboendet på Ljung.
Attendo Care har sitt säte i skatteparadiset Caymanöarna, trots det så skänker vi bort våra "kunder".
Vilket bolag skulle mer skänka bort sina kunder än bolaget Värmdö kommun med sin beställarorganisation? Beställ så skänker vi bort !
Mina vänner tro inget annat än att jag vill ha valfrihet men att skänka bort "varan" d v s "kunden" med andra ord människan till ett bolag på Caymanöarna!?
Det minsta vi skattebetalare kan begära är att skall man skänka bort våra "företag" skall dom ha sitt säte och betala skatt i Sverige !

Kära politikerkollegor ta betalt för de inneboende Goodwillvärden som våra kommuner äger i annat fall avgå. Sätt stopp för lurendrejeriet.

Jan Dolk
PS
Planekonomi är en ekonomi där allt är inkluderat i planen utom ekonomin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar